Albumul “VATDOR – Dor de Vatra Românească” reprezintă o incursiune fascinantă în bogăția și diversitatea culturii românești, ilustrând atât tradițiile și obiceiurile ancestrale, cât și splendoarea porturilor din diferitele regiuni ale țării.

Prima ediție a acestui album este ca o călătorie în timp, aducându-ne mai aproape de rădăcinile noastre culturale. Prin prezentarea tradițiilor, albumul devine o cronică a poveștilor transmise din generație în generație, subliniind importanța de a păstra și a prețui moștenirea culturală. Fie că vorbim despre sărbătorile autentice, meșteșugurile tradiționale sau obiceiurile specifice, fiecare pagină este o imersiune în identitatea noastră colectivă.

Cea de-a doua ediție aduce în prim-plan fascinația portului tradițional românesc. Fiecare port este o poveste în sine, o oglindă a regiunii din care provine, a istoriei și a identității locale. Prin clasificarea și prezentarea atentă a porturilor, albumul devine un veritabil atlas al diversității vestimentare din toate colțurile țării. Acestă secțiune aduce în lumina reflectoarelor nu doar frumusețea estetică a portului tradițional, ci și semnificațiile culturale profunde asociate fiecărui element.

“VATDOR – Dor de Vatra Românească” devine astfel o sursă de cunoaștere și mândrie națională. Albumul nu este doar o colecție de imagini și informații, ci o modalitate de a reconecta generațiile actuale cu rădăcinile noastre, de a cultiva respectul pentru diversitatea culturală și de a susține eforturile de conservare a tradițiilor.

Prin această operă, se deschide o fereastră către inima și sufletul României, încurajându-ne să descoperim și să prețuim bogăția moștenirii noastre culturale. Astfel, albumul devine nu doar un omagiu adus trecutului, ci și o călătorie în prezent, inspirând oamenii să își păstreze și să împărtășească această bogăție cu generațiile viitoare.

Proiect finanțat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului, Serviciul Dezvoltare Comunitară din cadrul Direcției Generale Guvernare Deschisă, Relații Publice și Cooperare

Vatdor 2023 | Toate drepturile rezervate